četvrtak, 9. ožujka 2017.

Na "zapadu" ništa novo

  Izgleda da je ponovo početi pisati slično teško kao i ponovo početi trčati nakon pauze. No kako trčanje još ne dolazi na dnevni red ni pod razno bolje da ne ukinem svaki kontakt sa njime pa i ovaj literarni. 
Zato samo kratki osvrt na ovih desetak zadnjih dana. Ulazim u treći tjedan kako kilometar sat miruje na mom Garminu ali zato se Honda potpuno povampirila. Sad vidim da sam od nedjelje 19.og(dan nakon ozljede) prevalio skoro dve hiljadarke i bio šest puta na tankanju. Žedna beštija. U Italiji tankam toliko da na benzinskim parama dođem do grane. Slično kao što trčim maraton, samo milimetar fali da prdnem u fenjer. Još me čeka jedna kratka tura u nedjelju. Ponovo vozim kćerku na aerodrom jer je ovaj put nažalost njena baka preminula, a ona je opet potegla iz Londona da je isprati. Bilo je dosta tuge ovih dana u našoj kući pa nisam niti htio mnogo razmišljati o svojoj trkačkoj. Posao mi se sad nešto odjednom zahuktava i za dva tjedna ponovo moram na cijeli tjedan u Italiju. To mi je plan koji su mi skovali drugi, a ja samo treba da trpim i da se nadam da će jednog dana biti bolje. Onaj pokušaj da trčim svega par kilometara(3,5 km) lagano još prije tjedan dana je završio ne baš sjajno. Sad je bol u listu konstantna i preselila se mnogo više od mjesta gdje je boljelo u početku. Boli i kad hodam, a bolno je i na dodir. Zagreb sam otpisao i ako ne postoje čuda nema smisla niti da idem u Beograd na maraton. To je kraj moga proljetnog plana za ovu godinu. Sad samo "lišo do ultime", a "karige" čuvam za kraj ako ih izvučem iz talona. Je.. zid tko mi je namješao ovakve šugave karte. U planu za sutra stoji Frank Killer Tempo koji ću odraditi u ležećem položaju sa nogom u zraku i uloškom ohlađenog gela na listu. Tja... moglo je i biti gore iako ne mogu zamisliti kako.

4 komentara:

  1. mogao bi se pridružiti našem Gavez Team, jer trenutno imam ekipu Sr-Hr-BiH koja stavlja obloge od gaveza na rame-kuk-koljeno.
    nadam se da nisi uplatio Beograd, zadnje što mi je potrebno je da se napalim da ga otrčim pod tvojim imenom, "da ne propadne startnina" :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam naravno ... meni to sa lovom nikako ne polazi od ruke. Stalno nešto plaćam, a nikakve koristi. Zagrebački polumaraton(isto plaćen) sam ponudio ali nitko neće. Za Beograd sam čak unaprijed platio i smještaj kako bi bio sa mojima iz kluba, a ne kod rodbine. J... em sam "ufendio"(uvrijedio) rodbinu i đabe trošio. Ali možda ipak odem na izlet. Bila bi mi čast da trčiš sa mojim brojem i odužio bi ti se jednom nadam se.

      Izbriši
    2. hvala ali još je velikih mesec i po pred nama i najviše od svega bih voleo da zalečiš taj list. makar ga i 4h išao kao laganu dužinu, pri tim turističkim brzinama ćeš bolje upoznati Beograd... a što se rezultata tiče, ni ja se ne nadam da ću nakon dva meseca pauze moći nešto brže od toga.

      Izbriši
    3. Evo upravo sam došao od doktorice i možda je uzrok tog što god da je sa mojim listom u nekom hematomu kojeg već dulje vremena imam uz kost ili na kosti tibije.
      To me inače boljelo pri intenzivnijim i duljim treninzima, a sad sam kako kažu "dotjerao cara do duvara". He kažem ja, j...eš zid čak i onaj maratonski. Ne mogu zamisliti da trčim četri sata. Iako bi trebao jer to me čeka iza ćoška ali se nadam da neće biti tako strašno, a nada umire posljednja.

      Izbriši