nedjelja, 12. ožujka 2017.

Odlučno "možda"

 Sjedim prazan kao nekakva odbačena konzerva i gledam kroz ekran ali on mi ne odgovara. Mislio sam da će riječi same poletjeti vani kad već toliko nestrpljivo čekam da napokon počnem trčati. Ali ništa, ćorak, ne znam što reći. Prošlo je točno 21 dan ili kao što to Saša broji u maratonskim kilometrima ja sam točno prošao  kroz cilj u polumaratonu i prekinuo trkački post. Krenuo sam nakon povratka sa aerodroma Ronchi na jedno test trčanje po Drenovici računajući kako nemam više ništa da izgubim. Ako i dalje boli morati ću još čekati. To sam nekako naučio i prihvatio. Ako ipak ne boli ili bar ne boli više ... onda ne znam što ću. Valjda bi trebao prvo ponovo malo polako, pa šta ja znam ... živa kenjaža. Najradije bi sve preskočio i nastavio gdje sam stao samo znam da neće ići baš tako.
Odabrao sam varijantu "Drenovica 1" koju trčim uvijek kad imam rastrčavanje poslje napornih treninga ili utrka. Statistika nekih 35 takvih treninga kaže da je duljina staze 5,59 km, prosječan tempo 5:42/km, prosječan uspon 90 m, prosječan puls 132, a prosječan maksimum pulsa 148(valjda zbog uzbrdice) i prosječna temperatura 17,1 C. Nastojao sam da trčim vrlo opušteno ali ipak mi je koncentracija bila djelom usmjerena na opažanje bolova u nozi koji su bili skoro uobičajeni oko one "kvrge" na tibiji.
Kvrgu je napokon napipala i moja doktorica u petak te me poslala na rendgen i dalje pretrage. Drugi dio mene je bio negdje iznad Alpa u utrobi Ryanaira gdje se po mojoj procjeni upravo nalazila moja kćer. 
Malo sam se iznenadio kad sam dotrčao nazad pred kuću jer Garmin još nije pokazao 30 minuta od starta. Pretpostavljam da to nije mogao biti baš jako lagani tempo. Zapravo dosta netipično za 5,62 km, 5:16/km i prosječni puls 138, a najveći 154.
Zanimmljivo je da nisam mogao naći nijedan sličan trening jer gotovo uvijek trčim polako taj krug po Drenovici. Imam samo jedan u kojem sam išao brže 5:09/km ali uz katastrofalno visok puls od 152 ali to je bilo kad sam imao ozljedu kukova i povremeno pokušavao otrčati po jedan krug u nadi da će proći. 
Bio sam potpuno van forme i temperatura je bila skoro 28 C. Ovako površno gledano možda i nije tako strašno loše ali jutro će biti sigurno malo pametnije.

Nema komentara:

Objavi komentar