ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

Pun mi je kufer

 Možda neki trkači vole da me slušaju kad im pričam o treningu i oko njega, možda su samo pristojni, a u sebi ... Svakako mi izgleda da nemam baš neki autoritet. Ne znam samo koji se kua bunim kad sam to cijeli život sanjao. Živjela anarhija, dolje autoriteti. Jedva sam dočekao da se istrgnem iz čelične stege mog starog i njegove vojne discipline. Bio mi je pun kufer da mi netko stalno nešto ... moraš ovako, onako ... Je..te, a mora se samo umrijeti ... i kažu platiti porez. Mislim na nas obične budale koji vjerujemo u to da treba plaćati porez. Nije dosta što me ona "klinka" na treningu nije zarezivala ni pod razno kad sam uporno pokušavao da uspori. Sad su još moji partneri na treningu počeli da me ... 
Ma u zdrav mozak. Napravim si plan i znam da treba još mjesec dana dok se ne vratim na punu kilometražu bar dužine trčati polako. Učim ih: "nikad ne diži kilometražu i brzinu istovremeno" ali ne. 
Prošli tjedan još su koliko toliko slušali. Nakon dvotjedne nazovimo tako pauze prva "dužina" je bila 17 km u tempu 5:12/km sa meni idealnim pulsom od 70%(trebalo bi biti 65%-75%). To je bilo dobro. Zapravo ja nisam imao uopće pauzu već sam odradio samo lagano smanjenje kilometraže i veliko opuštanje u tempu. Dan prije(subota) sam trčao čak 5:40/km i ništa se nije desilo, svijet se i dalje vrti. U nedjelju sam čak malo previše podigao kilometražu dužine na 21 kilometar i onda oni još nikako da se smire. Na kraju mi je prosjek bio 4:48/km(njima 4:49/km, j..ga GARMIN). Ne znam što bi uopće trebalo tu komentirati. 
Totalno promašen cilj treninga. Da stvar bude gora više njima nego meni. Ja sam ipak imao neki kontinuitet laganog trčanja kroz ova tri tjedna nakon Ljubljane. Onaj koji je najviše navaljivao nije napravio niti 40 kilometara u tri tjedna. Od tri treninga trčao je nešto kao tempo intervale 3x2 km otprilike brzinom kao da je trčao polumaraton šest minuta brže nego što je stvarno trčao u Ljubljani. 
Da stvar bude gora taj tjedan je trčao još i VO2max intervale 5x1000. Znači dva tjedna ništa ili skoro ništa(13 kilometara) i onda u jednom tjednu ostatak. Bar je intervale trčao skoro dobro za njegovu formu. Koji kua, gdje je pravilo: "nema trčanja intervala ako nemaš kilometraže", "ne trčati intervale dulje od 5 minuta" jer oni tempo intervali su bili sve samo ne tempo. Gdje je lagano trčanje, oporavak ... gdje je pamet. Za koga ja pišem te tablice, koji kua. Neću više ništa da znam niti da objašnjavam sve je na papiru, pa sa njim radite što i kako vam se sviđa. Pun mi je kufer, ja ću da trčim onako kako mi dođe ili ne dođe, "whatever", što god, kaj god ... j..te dalmatinci niti nemaju izraz za to, pametno ne treba trošiti riječi. "A bo" bi rekli istrijani!

Nema komentara:

Objavi komentar