utorak, 14. srpnja 2015.

Running Guru

Nisam baš potpuno iskren sa prošlim blogom i izjavom da se ništa ne dešava ... bar ne ništa važno. Eto prošli četvrtak smo se našli na jednom od zajedničkih treninga na stadionu malo poslije osam. Ovaj put sam bio potpuno neopremljen kako ne bi niti došao u napast ... da trčim naravno.
Sjeo sam malo do Mikija kojemu su cure baš završavale trening, razmijenio par riječi i tema je odmah skliznula na ozljede. Nisam ja počeo majke mi! Miki je ponovo počeo trčati ali nakon što su ga prošle početne boljke javio mu se problem sa bolom u stopalu prema peti! Iz prve sam pogodio kakve tenisice koristi i što je po srijedi te dao mali savjet koji je meni pomogao. Moram priznati da mi je bilo malo čudno da jedan trener to ne zna. Sa druge strane što je tu čudno? On trenira samo mlade cure i dečke. Kao i ja zadnji puta je trčao kad smo i sami bili klinci i to u tenama koje slobodno, a ponekad i doslovno možete zvati "bare foot". Ma toliko su bile izlizane da su se i čarape derale po asfaltu. Naravno da se tada, a ni do sada nije nikad susreo sa plantarnim fasciitis-om. To je privilegija nas matorih, to je naš fah!
Onda je kao šlag na tortu došepao Ozren i slika "mrtve prirode" je bila potpuna!
Da ne ispadne sve kao ta slika, cure i neki ne tako mladi dečki su ipak trenirali i to uglavnom kako spada sa punim entuzijazmom i bez potrebe da ih se nešto natjeruje. Dapače morao sam svako toliko dobaciti:  "usporite malo" ali bez puno pravog odjeka. Toliko su bili zahvaćeni zanosom trčanja.
Poslije treninga nakon malo ćakula cure su me totalno iznenadile poklonivši mi za rođendan majicu sa natpisom "Running Guru" i slikom na kojoj sam ja na čelu neke trkačke kolonice sa utrke u Tupljaku. Osjećao sam se kao vojskovođa neke slavne i iako možda pradavne vojske. Još samo da se udebljam, pustim stomačić, kupim Boing 74 ... nešto, objesim vijenac cvijeća oko vrata i eto mene ... pravi guru, kakav Said Baba! 

Neki uporni i žedni su se na kraju našli na after-trenig pivi i u njihovom društvu mi prijetnja odustajanja od Ljubljanskog maratona i tko zna još čega nije uopće djelovala stvarno.

Nema komentara:

Objavi komentar