četvrtak, 10. prosinca 2015.

Slatka bol


 Kažu: kad te boli glava trebaš se opaliti po prstu i glavobolja čudom nestaje u trenu. Je da privremeno postaneš strastveni promatrač titrajućih nebeskih tijela čak i usred dana ali valjda se isplati. Samo treba paziti da to bude neki nevažan prst, a to ne bi trebalo biti teško kad ih imamo toliko. Trkačima ne preporučam ništa na nogama osim ako ne glume Bikilu i po zimi.
Kažiprst isto ne dolazi u obzir jer sa njim čačkate nos i onu drugu stvar ... nemojte da vam crtam koju. Zato mislim da je srednjak najbolji izbor. On ionako služi samo za pokazivanje ... srednjeg prsta naravno. Znači onako malo umotan biti će još vidljiviji i moći ćete ga pokazivati čak i kad nemate muda za to. Za bolove u tetivama ili ono što je mene mučilo zadnjih 6 mjeseci, a nije posljedica onoga što mladići rade često, a ja skoro svaki dan(skoro prije mjesec, i skoro prije tjedan dana ... pa skoro jučer) preporučujem "pliometriju". Koji "kua" je to pitate se. To je nešto što su izumili rusi sedamdesetih(osim muškobanjastih žena ali to je kažu izum istočnih nijemaca), a zapravo se svodi na razna skakanja i poskakivanje ... recimo.
U četvrtak sam sa nekolicinom mojih prijatelja napravio mali uvod u "pliometrijske" vježbe. Nevjerojatno je kako tih 15 minuta poskakivanja i uvrnutog ili čudnog trčanja(skip) zapale mišiće kao božićne lampice.
Još i dodatne intenzivne vježbe jačanja aduktora, zadnje lože, kvadricepsa i gluteusa koje ovaj tjedan radim na terapiji i doma i eto me jutros hodam ukočenih i razmaknutih nogu ko stari kauboj nakon sedmodnevnog jahanja. Stalno mi dolazi da se počeškam po guzici ali negdje daleko iza mene kao da je velika ko ona od ... kako se ono zove cura od "Ice-T"-a? Neda mi se “googlati” ... kokos ili nešto slično, ah taj nijemac! Jbg guzica zateže ali zato nema ništa od tetiva. Ni glasa ni znaka. Ipak za svaki slučaj jedan dan sam pauzirao, a danas idem po još. Ah kako je lijepo kad te noge bole, a znaš zašto!

Nema komentara:

Objavi komentar