utorak, 23. svibnja 2017.

Dva

  Bio sam siguran da sam ovo objavio a jutros vidim da je samo skica! 
Da ne bi ispalo kako ne znam brojati za nazad od 6 do 1 evo što sam napisao još 19.05(petak) iako sad više nije niti važno. Desna noga je i danas natečena i desni list je širi oko 1,5 cm u odnosu na lijevi. Još je malo zarumenio i na dodir je mnogo topliji od lijevog. Pokušavam stavljati led i držati nogu povišenu ali onda mi je teško raditi. Žena me tenta da idem doktoru ali meni se baš i neda. 
Danas moja doktorica radi popodne, imam vremena da još razmislim.
 
  Spala knjiga na dva slova! Valjda se tako kaže kad se nešto odjednom smanji ili nestane? Moji prvi "učenici" ili bolje rečeno "učenice" su bile dvije vrlo strastvene trkačice kojima se nakon nekog vremena učinilo da ne napreduju koliko bi mogle ili htjele. Bilo je to odmah poslije Plitvica 2015.godine. Ja sam prestao trčati zbog ozljede, a one su napredovale meteorski. Nakon četiri mjeseca spustile su osobni na polumaratonu za sedam i jedanaest minuta.
Istini za volju prvi plan sam napravio "maloj" Ani koja je pošto poto željela istrčati maraton brže od četiri sata i uspjela. No ja nisam sa njom baš komunicirao i nisam bio siguran trči li uopće ili ne tako da to ne računam.
U međuvremenu mi se pridružilo još nekoliko trkača, a napravio sam i planove za grupe u klubu, pa je broj onih koji su stalno nešto pitali tražili savjet stalno rastao. Imao sam i dva jako mlada trkača(trkača i trkačicu) koje sam isprva uputio u neki pravi klub, a ne među nas matore pivopije ali oni su baš htjeli "didu" za trenera. Imao sam i dva trkača koji su prešli iz "Pulskih Elitnih Rekreativaca GT" u naš klub kako bi im ja pomagao u treningu. Oboje su me ubrzo prešišali ali to sam od njih i očekivao. Najviše je ipak napredovao moj prijatelj Slaven. On je uglavnom taborio negdje iza glavnog čopora sa onim osrednjim trkačima ali nakon četiri mjeseca dobrog treninga spustio je osobni u maratonu za više od pola sata, a poslije toga samo zbog nesretne okolnosti što je odabrao težak maraton u Izoli ispustio priliku da trči brže od 3 sata. Trčao je 3:01:01, a mjesec dana prije toga polumaraton u Goriciji za 1:22:19. Sve u svemu kroz "didinu" školu prošlo je njih petnaestak. Sad sam se ja vratio trčanju ali oni su se svi nešto raštrkali. Nekako nas je sve manje i na stadionu, a ne vidim ni da mnogo trče po grupama. Dvoje najmlađih i definitivno najtalentiranijih zbog spleta nesretnih okolnosti o kojima ne bi rekao ništa
, više ne trenira. Tamara je najtalentiranija trkačica koju sam ikad upoznao iako nju zapravo nisam niti počeo trenirati. Nadam se da će to sve uskoro biti za njima i da će naći svoj put u svijet trčanja. Moje dvije najmotiviranije i omiljene učenice-trkačice su postale majke. Jedna prije samo mjesec dana. Vjerujem da će ponovo naći put koji će ih opet dovesti trčanju. Zapravo Dubravka se vratila dva mjeseca nakon poroda ali obaveze sa dvojkama i još posao su je malo udaljile. Ana se udaje ovih dana i sigurno je da ona i njen odabranik koji je također trkač sad imaju druge prioritete ali možda opet požele biti dio ovog našeg društva. Moj prijatelj "Rudiša" trenutno nije u mogućnosti da trenira ali još uvijek dođe povremeno, a obećao mi je da ćemo Berlin sljedeće godine trčati skupa. Slaven je postao trener u školi trčanja i jutros sam ga vidio kako vodi grupu prema Drenovici. Oni koji budu imali sreću da trče sa njim imati će što od njega i naučiti. Dok ne nađe vremena za trening, njegov plan za maraton ispod 3 sata je na čekanju. Još je dosta njih koji su malo odlutali zbog ovog ili onog razloga, tako da trenutno nemam baš previše posla oko treniranja. Ostala su mi samo dva slova u knjizi: Dražen i Ljubo. Znam da bi me možda najradije izbjegli ali barem ponekad hrabro otrpe trening sa mnom. Jučer sam trčao intervale 5 x 1600 u 10k tempu. Malo su bili u nedoumici jer zadnji put je bilo 6 x 1200, a sad je trebalo još malo duže sa istim tempom. No maratonci su posebna vrsta, i neke stvari rade ako ništa drugo ono za inat. Tako sam ipak imao dva pratioca iako ovaj put nisu baš bili jako voljni da idu naprijed pa je mene zapalo da kontroliram tempo. Nadam se da će nastaviti makar njih dvoje sami jer bi oboje mogli na jesen trčati maraton jako dobro.

2 komentara:

  1. nekoliko dana sam se pitao do čega to odbrojavaš i šta će se desiti kad 6-5-4-3- kao u pesmi Niška Banja Topla Voda dođe do 2-1, i sad shvatam da si odbrojavao do povratka povrede, i divim se - kako si samo bio tako vidovit???

    OdgovoriIzbriši
  2. Možda sam podsvjesno nešto znao ali kao i snove nisam to znao protumačiti. Vrag će ga znati ili Freud(Sigmund). Ustvari kad misliš da ti je jako dobro trebaš se paziti jer negdje te čeka neko sranje.

    OdgovoriIzbriši