ponedjeljak, 8. veljače 2016.

Hogar(vikinzi), škoti i ostali barbari

  Došli smo napokon u svoj malo ohlađeni dom. Nakon sedmodnevnog odsustva u kući ništa novo.Temperatura je malo opala na nekih 17-18 stupnjeva ali obzirom da nismo 7 dana grijali to je super. Centralno i klima u suradnji su to sve vratili na ugodnih 20 za manje od sat vremena. Nakon što mi je cijeli dan dupe razvaljivalo sjedište raznih prijevoznih sredstava, najviše Rynair, j..em ih u sjedišta, pa i moja Honda od Trsta i nju također! Što smo prvo napravili? Razvalili se ja i žena svaki na svoju stranu kauča i uz čaj i palačinke gledali “tevu”.
Ne znam zašto moja žena obožava onu seriju o vikinzima. Doduše osim puno klanja i kojekakvih perverznih načina zadavanja bola ima i seksa sa nabildanim našaranim spodobama oba spola ... možda u tom grmu leži zec. Vrag bi ga znao morati ću se pod stare dane tetovirati. To je lako ali nabildati? Meni ni stomak ne zna narasti. Đaba pivo i masna hrana ja sam kao "Obrovac", promašena investicija.
I moj omiljeni lik iz crtanih stripova je bio Viking Hogar. On je ipak nabildan u struku(bircepsi). Dali zbog toga što i mene privlači ta tamna strana ili mi je bila simpatična njegova reakcija na ubojstvo đelata koji je mučio vikinge na kotaču? Iako ih je mučio, Hogar ga je smatrao svojim fizio terapeutom, pa je bio ljut jer je ostao bez njega. I meni bi dobro leglo jedno inkvizicijsko rastezanje na kotaču. Možda mi je Hogar simpatičan zbog bojnog povika: "pobiti sve žene i povaliti muškarce" ... ops(otkrio sam se?) ... svakako je drugačiji! 
Kao da sam slutio da će i moja kćerka da se uda za nekog takvog "barbara" samo što je taj škot. To je ista pašta i oni su bili možda još i veći barabari od Vikinga. Rimljani su ih zvali "Pikti" jer su bili istetovirani po cijelom tijelu i pri tomu su se borili kurvanjski ili barbarski protiv njih. Zamislite napadali su ih sa leđa. A rimljani su naravno sve sama gospoda. Sjede u banji ili kolektivnoj sraonici i pričaju o gladijatorskim borbama. Tko je kome prosuo crijeva ili koliko je onih jadnih kršćana pojeo njegov lav. Ni ti isti kršćani nisu nekima ostali dužni .. pitajte malo južno američke indijance. Ah da zaboravio sam nije ih ostalo baš puno pa ćete ih teško to moći pitati. Ma svi smo mi barbari do jednog samo se oblačimo u sto veštita kako bi to sakrili. O onim daleko istočnim barbarima da ne pričamo. Biraj oš "ninđe" ili avare, nabijanje na kolac od naših dragih barbara sa bliskog istoka ili da ostanemo ipak u vlastitom dvorištu ... tu pak smrdi kao barbarizam na kvadrat. Kad sam bio jako mlad i glup kao manje više i sada(samo ono drugo) mislio sam da je jedina miroljubiva zemlja Indija. Bio sam "hipi", bavio se yogom i čitao Gandija. Još kad su Beatlesi i ini rock idoli otišli u indiju pomislio sam to mora da to ... ma kua. Tamo te zatiru ako si musliman, žena ili siromah, a izgleda da jedino kravama nije loše. Krave zato imaju argentinu.
Sad su na red došli neki novi barbari ali sve je ostalo isto. Čudim se kako svijet ima volje da gura naprijed kad zapravo stalno stojimo na istom mjestu. Eto nema veze sa trčanjem tako se osjećam da bi najradije nekoga na...io, ko viking.
A zapravo me samo bole leđa i muči išijas i ... ma u p..m.. previše je previše.
 
PS. vrlo se izvinjavam ako nisam spomenuo baš sve barbare eto omaklo mi se bez namjere da nekog barbara omalovažavam.

Nema komentara:

Objavi komentar