Stalno mi se po glavi mota ona
izreka koja kaže kako ljudi kad idu na neko ugodno mjesto često
kažu idem na Bahame ili bilo je kao na Bahamima.
Bahami sa palube |
Eto stigao i ja ali
od jutra čim je završio manevar pristajanja ja sam se spustitio
12-13 katova niže u strojarnicu jer sam napokon dobio dozvolu da
radim.
Bahami ispod palube |
Svi su stalno bili u nekoj panici oko toga što, kako i ako …
kao da je to ne znam kakav posao. Kao i svaki drugi ako znaš što
radiš ok. To je isto tako sa trčanjem. Neki nikad da nauče. Imao
sam prilike vidjeti mladića koji je istrčao isti dan kad i ja X-icu
utrku na 5 km u vremenu koje ja ne mogu ni sanjati, a onda tapija
trči maraton daleko ispod potencijala i to u Berlinu. Ne kužim jer
prije odlaska na put sam ga viđao kako sa svojim navodno renomiranim
trenerom trči intervale na stadionu. Koji kua rekao bi Robi K. ili
wtf po engleški. Oni stvarno ne znaju što rade.
No
istini za volju ne znam trenutno niti ja. Mene je doduše nužda
spojila na aparate i tu pokušavam izvesti malo čudo i ne izgubiti
formu.
Moderne sprave za mučenje |
Da imam na raspolaganju cestu ja znam što bi. Peglao cestu
dužim tempo trčanjima da se naviknem na tempo utrke naravno
maratona, a ne petice. Uostalom i za test je prije navedeni mogao
trčati bar desetku ili polumaraton bez previše naprezanja, a ne
utrku na pet.
Što mu ona uopće može značiti.
Ovdje
gdje sam sada su dvije stvari dobre za trkača ali mogu biti i loše.
Režim
prehrane je naštiman kao švicarski sat, a od korisnih sastojaka
nema što nema. Doručak u 7, a za jesti svega i svačega. Nema mnogo
razlike između ručka. Ručak je već u 12, a hrane ima rekla bi moja
baba i koki za nogom. Možeš uzimati sve što želiš, u količinama
koje možeš podnjeti pa i više ako još guraš u oči i vičeš:
"jedite gladne oči, jedite". Ja si obavezno složim jedan veliki duboki pijat
salate sa desetak raznih sastojaka. Zelena, krastavci, paprika,
cikla, grah, masline, feta sir … i što god mi se učini
zanimljivim. Moraš malo eksperimentirati. Svaki dan ima ribe,
lignji, meso svih životinja rađeno na sve moguće načine jer
posada je vrlo šarolika. Voće je prisutno u svakoj prilici, a
otkriće su mi, ja mislim teksaške lubenice … je..te al su slatke.
U 15:30 je pauza za kafu ali ima kolača, sendviča i još dosta toga,
pa je opet u 19 večera i opet svega kao za ručak. Naravno
ima desetak vrsta dobrih kolača i sladoled svaki dan. Čak imaju i
automat za sladoled i “sere” led. Pa
što je u tome loše. Morao bi paziti da na maraton ne dođem sa 70
kila umjesto klasičnih 65 ili manje. To je par minuta baj baj.
Drugo
je obilje vremena za odmor jer osim dva dana po par sati koliko je
trebalo da obavim posao i nešto malo za natezanje i papirologiju,
nisam radio ništa. Koliko je to dobro kad se nemaš od čega
odmoriti to je pitanje za milion dolara. Zato ću danas još malo
izraubati mašinu za trčanje jer planiram trčati prvo oko pola sata
lagano, pa sat vremena brzinom od 13,4 km/h(4:28/km) i na kraju još
malo lagano.
Kako će sve ispasti nisam siguran ali znam da niti ovaj
post izgleda neću poslati dok ne dođem kući. Eto upravo sam shvatio da je moj
mobitel ostao logiran na internet i da sam potrošio i onih zadnjih
sat i pol koje su mi ostali za večeras i sutra ujutro. Kad sam
skenirao i poslao dokumente mom šefu zaboravio sam se odlogirati i …
sad sam of-line. U stvari ostalo mi je još 11 minuta. Možda ih
upotrjebim za blog koji pišem of-line ili da nazovem ujutro ženu
prije odlaska. Vidjeti ću večeras kad se vratim iz obavezne
večernje vizite bara za posadu.
Jedan Fosters možda nije puno ali
svaki je od 0,75 l. Ipak pomaže da brže zaspim.
Nema komentara:
Objavi komentar