utorak, 29. rujna 2015.

Ljubljana

Još tjedan dana pa bi bio na vrhuncu priprema za maraton u Ljubljani, a ja sam ovako na samom dnu i sreća da manje od 0 ne postoji. Pošto sam ja kao neki inženjer i čovjek od znanosti kako ću sad ako počnem ponovo trčati dizati kilometražu? Što god da otrčim prvi put j..te bit će beskonačno više nego to. Koliko je to u postotku? Čista zajebancija ... ne razmišljam uopće o tome imam ja plan. No zapravo jedino što cijelo vrijeme ne znam je kada. Nemam više jače upale simfize jer mogu raditi trbušnjake ali bol u unutrašnjoj strani prepone je još jaka noću, ujutro i dok se ne razgibam. Htio bi početi trčati od četvrtka sa entuzijastičnom ekipom koja radi posljednji jaki trening pred Ljubljanu. Naravno samo malo zagrijavanja i istrčavanja jer neki će raditi i "Fank's Killer Tempo" trening. Iako sam njega posebno pažljivo pripremao za sebe odlučio sam ga podijeliti sa mojim prijateljima iz kluba. Koliko se toga promijenilo od lani kad sam na stadionu bio gotovo uvijek sam ili su mi ponekad pravili društvo "Elitni Pulski Rekreativci". Tada sam radio samo "osamstotke" tj. "Yasso" trening, a sad cijelo ljeto praše intervale svih dužina i kombinacija: "piramida", ljestve, Cruise tempo, ovako, onako, svaki utorak i četvrtak drugačije. Uz onu grupicu što ja vodim dođe još pet šest naših Uljanikovaca pa gledaju što rade Maja, Dubravka, Dražen i Slaven i svi za njima. Nema veze što nekima to baš i nije pametno ali svi bi htjeli biti brzi i dobri, kako im to uzeti. Bilo je i malo žrtava kod nekih starijih ali to sam i očekivao jer je to i meni jako poznata stvar. Ne možemo mi pratiti ove mlađe, nabrijane, željne dokazivanja i sposobne da to ostvare. Onaj žar koji još tinja u nama ako ga neoprezno raspirimo zna često da nas opeče umjesto da nas ugrije. Pun stadion, gužva kao na korzu, trči se, znoji, dahće, priča i smije. Padne i pokoja pivica poslije treninga pa kako onda ne sudjelovati nema teorije. Biti će ih opet pun bus za Ljubljanu i čak 16 na maratonu. 
Želio bi otići i bodriti posebno cure i dečke koje sam savjetovao i trenirao ovih zadnjih tri četri mjeseca ali nemam hrabrosti da se odlučim. Odluku možda donese dr. Kovač kod kojeg idem u sljedeću srijedu.
Ako to ne bude kraj mogao bi otići po malo inspiracije i ohrabrenja ... ne, ne može biti kraj nema te druge varijante, nema teorije ... Ljubljana "I'll be back".

Nema komentara:

Objavi komentar