subota, 28. rujna 2019.

Nema odmora za proklete

Nakon utrke nisam imao niti jednog dana odmora, a i u utrku sam uletio bez odmora sa udarnim tjednom prije toga u kojem sam napokon uspio preći 80 km trčeći u vrlo visokom tempu cijeli tjedan. Zapravo dva tjedna za redom. U tom malom vrhuncu sam imao još i preko 4 km plivanja ali izgleda da je to pomoglo da se hvatište zadnje lože pomalo smiri. Evo i nakon dušmanskog Frank's Killer tempo trčanja u četvrtak izdržalo je dupe cijeli put od Pule preko Trsta, Minhena, San Francisca do Houstona. Jedini dan kad sam osjećao tromost nogu je bila nedjelja poslije trke ali taj sam cijeli dan prehodao oko staze za maraton u pokušaju da na više mjesta ulovim mobitelom moje prijatelje trkače. Za nošenje pravog fotoaparata sam bio previše umoran, oprostite mi. Sutra dan sam zato lebdio kao duh na pamučnim oblacima. Bez osjećaja ukočenosti, bolova i napora. Kad bi bar takvih trenutaka bilo više. Frank je zapravo prije nego što se to dosjetila Billat(Billat intervals) napravio kratke intervale u kojima se izmjenjuju maratonski tempo i tempo utrke na 5 km što je zapravo VO2max tempo ili blizu njega dok je onaj maratonski na gornjoj granici aerobnog. Kako su relativno kratki ne baš kao Billat puls varira jako malo. Zapravo se ne stižeš oporaviti ali je jako dobar osjećaj kad spustiš tempo na maratonski. Svih 10 km koje sam otrčao su bili nešto malo sporiji nego na utrci X-ice od 10 km prošli tjedan. No tempo petaka sam trčao znatno brže, a i maratonski je bio previše brz. Sve u svemu najbrže od kad radim ovakve treninge i sa najmanjim prosječnim pulsom uz tipičnu varijaciju +1 za brzo, -1 za sporo. Tako je svaki put.
Sve ukazuje da sam formu za željeni osobni dosegnuo samo kako je sad zadržati? Danas je umor od puta jer ulazim u 38-mi sat od kad nisam spavao i stavična vlaga uz temperaturu oko 27 stupnjeva splasnula malo moj elan ali izbora nemam. Moram pokušati trčati bilo koliko u bilo kojim uvjetima jer sutra odlazim na brod i tamo mi ostaje samo traka za trčanje. 


Umor ću istjerivati noćas ako izdržim jer još nije niti ručak. Zapravo odoh ja na ručak pa ako još budem sposoban možda napravim još koji kilometar prije večere i spavanja.  

Nema komentara:

Objavi komentar